Branded content

Hoe vertel je een verhaal? En belangrijker nog: hoe zorg je dat dit verhaal niet alleen gelezen wordt door de beoogde doelgroep, maar ook nog eens écht binnenkomt?
Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar branded content en branded journalism om hun commerciële boodschap naar buiten te brengen.  Toch richten de meeste organisaties  zich in hun publicaties nog steeds op het delen van informatie, terwijl het vaak veel effectiever is om verhalen te vertellen. Juist hiervoor heb je journalisten nodig, omdat die de tools hebben om een boodschap over te brengen op een manier die mensen raakt. Daarvan heeft niet alleen het bedrijf profijt, maar ook de lezer.

De afgelopen jaren schreef ik diverse advertorials voor tijdschriften, werkte ik mee aan commerciële specials die werden uitgegeven door onder meer de Telegraaf en deed ik als reporter voor een content marketingbureau interviews voor grote bedrijven.

Ik zoek naar de beste manier om een commerciële boodschap te verpakken in leesbare content, en ga samen met bedrijven om de tafel om te brainstormen over nieuwe mogelijkheden om doelgroepen aan te spreken. Denk bijvoorbeeld aan een totale make-over van de content op een website, ghostwriting van een blog, het bedenken van een rubriek in het relatiemagazine of het maken van een (eenmalige) bedrijfsglossy. Ideeën genoeg!