Redactioneel

Achter iedere voordeur schuilt een verhaal. In de loop der jaren heb ik in honderden huiskamers koffiegedronken, terwijl ik het levensrelaas van de meest bijzondere mensen optekende. Van stoere kerels die in een rolstoel terechtkwamen en weer opklommen tot topsporter en heldhaftige vrouwen die een woningbrand overleefden, tot voor het leven getekende moeders die hun kind hebben moeten begraven.

Ik hou van mijn vak, omdat het mij op plaatsen heeft gebracht die ik nooit gedacht had te zullen ontdekken. Zo vierde ik voor mijn werk eens kerst met ex-daklozen, liep ik gesluierd door de straten van Kabul, vloog ik als stewardess-voor-een-dag in tien uur tijd op en neer naar Turkije en wachtte ik op het strand van Lesbos op vluchtelingen die aankwamen in plastic bootjes.

Al zijn de ‘gewone mensen’ me net zo lief als de avonturen. Een mooi liefdesverhaal, bijzondere levensles of iemand die met passie vertelt over zijn beroep… Ik hoop nog heel veel mooie locaties te zien en veel boeiende mensen de hand te schudden. Wie weet tot ziens?